Bubble Dragon, l'ancestral col·laboratiu

Ancestral Bubble Dragon

Quina gran idea va tenir Roger Díaz de les Coves de Vinromà amb el seu Bubble Dragon, un Pet' Nat' col·laboratiu. Però per entendre aquesta història, primer cal conèixer el mètode ancestral dels vins escumosos que es fa de moda amb l'exit del vi natural.


Un poc d'Historia gràcies a Wikipedia : "Titus Livius ja va elogiar a l'antiga Roma els vins blancs del departament de l'Aude a França i concretament els de Limós, o Limoux, malgrat no eren encara efervescents; de fet, l'historiador romà els va definir com a «vins de la llum», blancs, fins i afruitats. Des de llavors diversos escrits certifiquen de la fabricació i l'exportació d'ampolles de vi blanc procedents de la regió, i al llarg de l'edat mitjana, s'observa que de vegades alguns vins es tornaven espontàniament efervescents. Aquest fenomen va ser constatat pels monjos benedictins de l'abadia de Sant Hilari l'any 1531 a partir de la transformació del vi blanc tradicional de la regió, fet que faria de la Blanqueta de Limós el vi escumós més antic del món."


Doncs ancestral perquè és el procés original del vi amb bombolles que consisteix simplement en embotellar abans que s'acabe la fermentació alcohòlica. Ja sabeu que la fermentació del most produeix alcohol i C02.